Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 935 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem

30. 12. 2018 | Recepty-saláty

Čočkový salát

 

Ingredience potřebné na přípravu čočkového salátu:

  • 200g klasické velkozrnné čočky
  • 2 velké mrkve
  • 100g syrového celeru
  • 2 kyselé okurky
  • 1 vařená brambora (středně velká)
  • 1 lahůdková cibulka (čerstvá i s natí)
  • 4 bobkové listy
  • sůl, nejlépe himalájská
  • kari koření
  • mletý římský kmín (cumína)
  • za studena lisovaný olej (např.olivový, dýňový) - můžeme nahradit i bílým jogurtem 
  • šťáva z čerstvého citrónu podle chuti

 

Postup přípravy salátu:

  • čočku přebereme, propereme ve studené vodě a namočíme (minimum je 1 hodina, ideální od večera, já nechávám čočku namočenou déle, klidně i více než 24h, vyměňuji vodu)
  • před vařením vyměním vodu a dám vařit společně s bobkovými listy
  • po uvaření čočku scedím a nechám vychladnout
  • přidám do ní na jemno nastrouhanou mrkev a celer
  • na kolečka nakrájenou kyselou okurku, na kostičky nakrájený brambor, na kousky nasekanou lahůdkovou cibulku
  • dochutím solí, kari kořením, šťávou z citronu a přidám kvalitní za studena lisovaný olej (např. olivový nebo dýňový) - cca 1 -2 lžíce
  • necháme v lednici odležet a podáváme se zeleninovou oblohou popřípadě s kvalitním žitným nebo pšenično-žitným kváskovým chlebem

 

 

Čočkový salát