Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 935 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem

24. 01. 2019 | Recepty-dezerty

Jablkový dort s piškoty a agarem

 

Budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 1,2 kg vykrájených jablek
  • 5 dl vody
  • šťáva z jedné poloviny citronu
  • několik hřebíčků a mletou skořici (místo mleté skořice se může dát vařit celou skořici)
  • 1 sáček agaru - prášku (10g)
  • třtinový cukr podle chuti a kyselosti jablek (1-2 lžíce)
  • 1 sáček dětských piškotů (klasické, bezlepkové...)
  • 1 bílý jogurt polotučný ( pokud nepočítáte kalorie, tak kysanou smetanu,)
  • kousek hořké čokolády ( 70-80%)

 

Pracovní postup:

  • jablka vykrájíme, rozkrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a dáme vařit se  4 dl vody, skořicí a hřebíčkem
  • vaříme je do rozvaření (čas je závislý na tom, jak jsou tvrdá jablka)
  • přidáme cukr
  • v 1dl vody rozmícháme agar, nalijeme do hrnce s jablky, provaříme a pak odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, vyndáme hřebíčky ( popřípadě celou skořici)
  • připravíme si rozvírací dortovou formu a narovnáme na dno 1 vrstvu piškotů
  • na vrstvu piškotů dáme vrstvu jablečné hmoty 
  • narovnáme druhou vrstvu piškotů
  • dodáme zbytek jablečné hmoty a dáme do studena ztuhnout
  • po vychladnutí a ztuhnutí krájíme na dílky, které na talířku zdobíme bílým jogurtem strouhanou čokoládou

 

Jablečný dort je u nás velmi oblíbený, chutná výborně vychlazený. Při zahušťování agarem je jablečná hmota i po odstavení stále řídká, ale nebojte se, tuhne až když je téměř studená. Pokud nejíte lepek, tak klasické piškoty nahraťe bezlepkovými. Já osobně mám jablkový dort nejradši s kokosovým jogurtem :-)

 

 

Jablečný dort