KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 515 Kč
je skladem
naše cena 340 Kč
je skladem
naše cena 1 040 Kč
je skladem

26. 09. 2019 | Recepty-hlavní jídla

Jáhelník se švestkami

Na jáhelník budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 200g jáhel
  • 700ml mléka (dávám rostlinné, například rýžové)
  • špetka soli ( himalájská)
  • 3 celé hřebíčky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička kardamonu
  • 50g nasekaných mandlí
  • 30g rozinek nebo jiného sušeného ovoce
  • 30g hnědého třtinového cukru
  • 30g kokosového oleje
  • 400g švestek
  • tuk na vymazání pekáče

Pracovní postup:

  • jáhly dáme do cedníku a důkladně propláchneme vařící vodou (aby nebyly nahořklé)
  • jáhly dáme do hrnce a přilijeme rostlinné mléko, přidáme špetku soli, křebíčky, skořici, kardamon a přivedeme k varu
  • za občasného míchání vaříme 15 minut
  • po uvaření z jáhel vyndáme hřebíčky
  • do uvařených jáhel přidáme mandle, rozinky, cukr a kokosový olej a dobře promícháme
  • směs nalijeme do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky a rovnoměrně rozetřeme
  • na směs narovnáme rouzpůlené švestky
  • dáme péci do předehřáté trouby na 180° a pečeme asi 30 minut

Jáhelník můžeme jíst jako hlavní jídlo, snídani, svačinu nebo jako dezert, nejlepší je samozřejmě čerstvý. Volba použitého ovoce závisí na sezoně, já jsem použila docela kyselé švestky a chutnal skvělě :-)

 

Jáhelník se švestkami

 

J.K. Vnitřní krása