30. 12. 2018
|
Recepty-snídaně
Jáhlová kaše
Na přípravu jáhlové kaše (asi 4 porce) budeme potřebovat tyto ingredience:
- 200 g jáhel
- 3 dl mléka (dávám přednost rostlinnému - kokosovému nebo mandlovému)
- špetka soli (dávám himalájskou )
- javorový nebo datlový sirup na doslazení
- mletá skořice
- ovoce ( dle sezony, lepší je méně sladké ovoce - kiwi, jahody, rybíz, maliny...)
Pracovní postup:
- dejte vařit vodu do rychlovarné konvice
- jáhly nasypejte do hrnce a propláchněte je nejprve studenou vodou
- jakmile se voda začne vařit, nalijte na jáhly vařící vodou, promíchejte a vodu slijte, ještě jednou zopakujte
- pak jáhly v hrnci zalijte vařící vodou (vody dejte tolik, aby se vyvařila)
- přidejte trochu soli a dejte vařit
- vařte je mírným varem pod poklicí do změknutí - asi 10 minut
- přilijte mléko a ještě provařte asi 5-8 minut - kaše by měla během této doby zhoustnout
- po uvaření naservírujte do misek, přislaďte datlovým nebo javorovým sirupem, přidejte mletou skořici, sezónní ovoce ( ideálně málo sladké), ořechy, semínka a podobně.
