Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem

30. 12. 2018 | Recepty-snídaně

Jáhlová kaše

 

Na přípravu jáhlové kaše (asi 4 porce) budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 200 g jáhel
  • 3 dl mléka  (dávám přednost rostlinnému - kokosovému nebo mandlovému)
  • špetka soli  (dávám himalájskou )
  • javorový nebo datlový sirup na doslazení
  • mletá skořice
  • ovoce ( dle sezony, lepší je méně sladké ovoce - kiwi, jahody, rybíz, maliny...)

 

Pracovní postup:

  • dejte vařit vodu do rychlovarné konvice
  • jáhly nasypejte do hrnce a propláchněte je nejprve studenou vodou
  • jakmile se voda začne vařit, nalijte na jáhly vařící vodou, promíchejte a vodu slijte, ještě jednou zopakujte
  • pak jáhly v hrnci zalijte vařící vodou (vody dejte tolik, aby se vyvařila)
  • přidejte trochu soli a dejte vařit
  • vařte je mírným varem pod poklicí do změknutí - asi 10 minut
  • přilijte mléko a ještě provařte asi 5-8 minut - kaše by měla během této doby zhoustnout
  • po uvaření naservírujte do misek, přislaďte datlovým nebo javorovým sirupem, přidejte mletou skořici, sezónní ovoce ( ideálně málo sladké), ořechy, semínka a podobně.

 

 Jáhlová kaše