KONTAKTY
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Další odlehčený recept z celozrnné špaldové mouky. Tyto jablečné řezy jsou jeden z mých oblíbených receptů. Peču je obvykle, když chci něco dobrého, potřebuji zároveň zpracovat jablíčka a nechce se mi dělat štrůdl :-)
V sezoně jablek vždy vymýšlíme, co si z nich uděláme. Zde je docela zajímavý recept na jablka zapečená s pikantní zavařeninou, drobenkou připravenou z ovesných vloček, kokosu a voňavé skořice.
Perník je samozřejmě klasika. Zde je recept na trochu jiný, zdravější a přitom dobrý perník ze špaldové mouky s přidáním žitné mouky, vylepšený rozinkami, mandlemi a hořkou čokoládou.
Určitě se vám někdy stává, že máte doma několik hodně zralých banánů, které už nechce nikdo jíst. Mám pro vás tip, jak je využít na banánový chléb, který není klasickým chlebem, ale moučník v odlehčené zdravější variantě.
Mrkvový dort jsem pekla poprvé a moc nám chutnal, tak se s vámi ráda podělím o recept.
Pokud máte hodně jablek a nevíte co s nimi a zároveň máte rádi ovocné dezerty, tak vám nabízím recept na jablkový dort zahuštěný agarem s dětskými piškoty.
Výborná jahodová bublanina ze špaldové mouky je velice rychlý moučník a lze ji péci jak s jahodami, tak i jiným sezónním ovocem.
Jablečný závin je u nás velmi oblíbený moučník. Používám na něj celozrnnou hladkou špaldovou mouku, kde se oproti klasické bílé mouce těsto hůře vyvaluje, ale závin má výraznější zajímavou chuť. Pro lepší práci s těstem je dobré část mouky nahradit špaldovou hladkou bílou moukou.
Rychlá a dobrá "buchta" s mákem, který patří k potravinám s velmi vysokým obsahem vápníku.