Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 515 Kč
je skladem
naše cena 935 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem

30. 12. 2018 | Recepty-dezerty

Rychlý makovník

 

Na rychlý makovník budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 hrnek mouky (dávám hladkou celozrnnou špaldovou mouku )
  • 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru ( dávám napůl cukr a med)
  • 1 hrnek mléka ( dávám rostlinné)
  • 1 celé vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 prášek do pečiva ( bezfosfátový)

 

Pracovní postup:

  • do misky dáme suché přísady - mouku, mák, cukr, skořici
  • přidáme mléko, vejce a důkladně promícháme
  • nakonec přidáme bezfosfátový kypřící prášek do pečiva a dáme do vymazané a vysypané formy
  • pečeme v troubě předehřáté na 170° asi 35 minut, upečení zkontrolujeme píchnutím špejlí do těsta - po vyndání by se na ni přid dopečení nemělo lepit těsto
  • těsta je menší množství, ideální je dortová forma nebo forma na biskupský chlebíček
  • krájíme po vychladnutí a podáváme s ovocem

 

U nás je obvykle polovina makovníku snědená ještě dříve, než vychladne (nedoporučuji - je lepší počkat na vychladnutí). Mák je svým složením velmi hodnotná potravina, která patří mezi potraviny s vysokým obsahem vápníku.  

 

 

Rychlý makovník