Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 1 560 Kč
je skladem

Špaldové linecké cukroví - linecká srdíčka

 

Na pečení budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 200g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 115g másla
  • 20g třtinového moučkového cukru
  • 1-2 žloutky podle velikosti vajíčka
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
  • trochu nastrouhané kůry z bio citronu
  • oblíbená ostřejší marmeláda na pomazání (málo sladká)

 

Pracovní postup:

  • špaldovou mouku prosejeme na pracovní plochu
  • přidáme cukr, špetku soli, promícháme a uděláme důlek
  • do něj dáme žloutky a med
  • máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme k mouce
  • nakonec přidáme citronovou kůru a zpracujeme v hladké těsto
  • pokud se těsto drolí, přidáme 1-2 lžíce vody nebo mléka
  • hotové těsto zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc
  • druhý den těsto znovu propracujeme, rozválíme na placku cca 3mm tenkou, ze které vykrajujeme oblíbené tvary - třeba srdíčka a do polovičního množství tarů uděláme dírku
  • pečeme v předehřáté troubě na cca 160°do zezlátnutí
  • po vychladnutí slepíme oblíbenou marmeládou

 

Něco málo o špaldě:

ŠPALDA je původní nešlechtěný druh pšenice, kterou v minulosti vytlačily jiné obilniny a především současná přešlechtěná pšenice, která je levná a má vynikající vlastnosti, co se týče přípravy těsta, kynutí, pečení… Vy se však nenechte odradit její vyšší cenou. Investice se vám vrátí v zajímavé, lehce oříškové chuti cukroví a lepším zažívání, což během vánočních svátků jistě oceníte.