Odmítnout vše můžete zde.

KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 935 Kč
je skladem
naše cena 390 Kč
je skladem
naše cena 1 560 Kč
je skladem

01. 04. 2021 | Velikonoční recepty

Velikonoční beránek

Na přípravu beránka potřebujeme tyto suroviny:

  • 50 g másla
  • 70 g přírodního třtinového cukru
  • 3 vajíčka
  • 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • trochu mléka
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
  • rozinky (vrchovatá lžíce)
  • vlašské ořechy nasekané (vrchovatá lžíce)
  • sušené meruňky - nakrájené (vrchovatá lžíce)
  • 70% hořká čokoláda - nasekaná na kousky ( vrchovatá lžíce)
  • kousek másla na vymazání formy+ trochu hrubé špaldové mouky na vysysání formy

 

Pracovní postup :

  • pečící formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou špaldovou moukou
  • změklé máslo utřeme v míse s cukrem a vanilkovým cukrem
  • přidáme 3 žloutky a třeme dál
  • střídavě přidáváme mouku a vlažné mléko a mícháme dokud není těsto hladké a husté asi jako na perník
  • přidáme kypřící prášek do pečiva
  • lehce vmícháme do tuha vyšlehaný sníh z bílků
  • nakonec ještě vmícháme řozinky, ořechy, meruňky a hočkou čokoládu
  • dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170° , pečeme do zlatova cca 40 minut