KONTAKTY

Jaroslava Kalinová
Vranové 1.díl 261
468 22 Malá Skála
tel: +420 602 159 526
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 340 Kč
je skladem
naše cena 340 Kč
je skladem
naše cena 1 380 Kč
je skladem

01. 04. 2021 | Velikonoční recepty

Velikonoční mazanec

 

Na přípravu dvou menších mazanců budeme potřebovat následující suroviny:

  • 300g hladké špaldové mouky celozrnné
  • 200g hladké špaldové mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 200ml mléka
  • 120g másla
  • 2 vajíčka
  • 100 g třtinového cukru
  • 100g rozinek
  • čajová lžička soli - dávám himalájskou
  • muškátový oříšek
  • trochu vanilky
  • citronová kůra
  • vajíčko na pomazání a 50g sekaných vlašských ořechů

 

Pracovní postup:

  • dáme ohřát mléko aby bylo vlažné
  • přidáme do něj 1 lžíci cukru a rozdrobíme 1/2 kostky droždí a necháme vzejít kvásek
  • mezitím do mísy prosijeme obě mouky a uděláme do ní důlek
  • přidáme sůl, cukr, vanilkový cukr, kousek nastouhaného muškátového oříšku a citronovou kůru
  • nalijeme rozpuštěné máslo, kvásek a 2 vajíčka
  • zaděláme tuhé těsto do kterého nakonec zapracujeme ještě rozinky
  • zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
  • po vykynutí těstorozpůlíme na 2 části a z každé vytvoříme vytvoříme mazanec
  • mazanec necháme ještě necháme kynout
  • před pečením potřeme rozšlehanám vajíčkem a posypeme ořechy
  • pečeme v předehřáté troubě cca 45minut, nejdříve na 180°C a pak teplotu snížime na 170°C