19. 10. 2019
|
Recepty-dezerty
Zapečená jablka s müsli
Budeme potřebovat:
- 1kg vykrájených jablek
- citronová šťáva
- 2-3 polévkové lžíce ostřejší zavařeniny z červeného rybízu nebo meruněk
- 150g ovesných vloček
- 50 g třtinového cukru
- 80g na jemno strouhaného kokosu (nebo mleté mandle, vlašské ořechy - co má kdo rád)
- 100g másla + trochu na vymazání pekáče
- 1 lžička skořice
- bílý jogurt (mám nejradši ten kokosový z Lídlu)
Pracovní postup na přípravu:
- pekáč vymažeme máslem
- na dno rozložíme na kousky nakrákená jablka (můžeme je i nahrubo nastrouhat)
- pokapeme citronouvou šťávou a ostřejší zavařeninou
- ovesné vločky částečně rozmixujeme v mixéru
- nasypeme je do misky a přidáme kokos, cukr, skořici a máslo
- z těchto surovin rukama vytvoříme drobenku
- drobenku rozložíme na jablka do pekáče a dáme zapéci do trouby
- pečeme při cca 170°C asi 25 minut do zlatova
- necháme vychlanout
- rozdělíme do mističek a ozdobíme bílým jogurtem
Zapečená jablka s müsli dělám většinou o víkendu a nejlepší jsou ještě vlahá. Pokud zbydou, tak si je dáváme do krabičky a máme je na svačinu do školy nebo do práce.
