KONTAKTY
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Zde najdete odkazy na občasník MUDr. Josefa Jonáše, který se v jednotlivých číslech věnuje různým tématům, která se týkají detoxikace, zdravé stravy, životosprávy...
Perníčky jsou česká klasika, zde je recept na perníčky z celozrnné žitné mouky, který dělám já.
Další odlehčený recept z celozrnné špaldové mouky. Tyto jablečné řezy jsou jeden z mých oblíbených receptů. Peču je obvykle, když chci něco dobrého, potřebuji zároveň zpracovat jablíčka a nechce se mi dělat štrůdl :-)
Velikonoční mazanec peču ze stejného těsta jako vánočky a na pečení používám zdravější špaldovou mouku.
Velikonočního beránka nebo spíše beránky peču pravidelně. Peču je ve zdravější verzi ze špaldové mouky ve stylu biskupského chlebíčku.
Jako holka jsem milovala tetiny vánočky. Teta už mezi námi není a kupované vánočky nemusím. Snažím se jíst zdravě, tak jsem zkusila upéci vánočku ze špaldové mouky. Byla sice jiná, ale také skvělá, pekla jsem ji už třetím rokem. Žádná se nevyhodila, všechny se snědly do posledního drobečku.
V tomto článku najdete informace o tom, co to jsou kapsle a spreje Marion, k čemu slouží a jak se užívají.
V sezoně jablek vždy vymýšlíme, co si z nich uděláme. Zde je docela zajímavý recept na jablka zapečená s pikantní zavařeninou, drobenkou připravenou z ovesných vloček, kokosu a voňavé skořice.
Názory na řízenou a kontrolovanou detoxikaci jsou různé. Někdo na ni nedá dopustit, jiný ji zavrhuje a další neví, o co se jedná. Zde je vysvětlení a popis jejího přínosu pro zdraví od MUDr.Josefa Jonáše.
Jáhelník se švestkami je výborné staročeské jídlo. Jáhly jsou vyloupané proso a jsou v našich zemích původní plodinou. V minulosti byly vytlačeny rýží, která má jednodušší přípravu a nemusí se předem proplachovat kvůli časté nahořklé chutí.
Během vysokohorské turistiky v italských Dolomitech jsem si na horských chatách dávala italskou polévku - minestrone. V každé chatě ji měli úplně jinou, přitom mi všude chutnala. A já potom doma pátrala po receptu, abych ji mohla uvařit. Zjistila jsem, že žádný pevný recept neexistuje....
Perník je samozřejmě klasika. Zde je recept na trochu jiný, zdravější a přitom dobrý perník ze špaldové mouky s přidáním žitné mouky, vylepšený rozinkami, mandlemi a hořkou čokoládou.
Určitě se vám někdy stává, že máte doma několik hodně zralých banánů, které už nechce nikdo jíst. Mám pro vás tip, jak je využít na banánový chléb, který není klasickým chlebem, ale moučník v odlehčené zdravější variantě.
Velké saláty dělám hodně často. Dáváme si je obvykle k večeři s kvalitním kváskovým chlebem, obvykle žitným. Nosíme si je také do práce a do školy, když nemáme možnost se někde najíst nebo si jídlo ohřát. Zde je jeden z našich oblíbených.
Přínos doplnění minerálů prostřednictvím koupelí je v současné době podceňován. Jedním z velmi důležitých minerálů pro lidské tělo je hořčík. V článku je popsáno použití hořčíku v podobě epsomské soli ke koupelím a dalším účelům.